16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cocktail 2011 11 –14/2/ 2011

14 01 2011

“Η κορυφαία συλλογική διοργάνωση των επαγγελματιών Bartenders

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 16ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος «Cocktail» για Bartenders  από τις 11 έως και  14 Φεβρουαρίου 2010, καθημερινά από τις 12:00 ως τις 19:00 μ.μ. στο Metropolitan Athens Expo.

 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών και Τεχνολογίας, στο Metropolitan Expo δίπλα απ’ το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος με μέγα Χορηγό τα DIAGEO Reserve Brands Belvedere Vodka, Rum Zacapa, Don Julio Tequila, Tanqueray No10 Gin και τα Smirnoff vodka, Pampero rum.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για την ανάδειξη των καλύτερων Bartenders σε Πανελλαδικό επίπεδο οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την χώρα στους Διεθνείς Διαγωνισμούς 2011 της International Bartenders Association.

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει τους διαγωνισμούς : 16ος Classic Cocktail Long drink, 7ος Flairtending, 1ος Non Alcoholic Cocktail

Στον διαγωνισμό COCKTAIL CLASSIC οι διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάσουν μία πρωτότυπη συνταγή η οποία θα αξιολογηθεί τόσο τεχνικά όσο και γευστικά από έμπειρους κριτές και γευσιγνώστες. Ο διαγωνισμός  COCKTAIL FLAIRTENDING αφορά επίσης την παρασκευή πρωτότυπου κοκτέιλ και παρουσίαση τεχνικής flair (bar bottle show) όπου οι Bartenders αξιολογούνται για την επιδεξιότητα και την σύνθεση των κινήσεων με τα μπουκάλια και τα σέικερ. Ο νέος διαγωνισμός NON ALCOHOLIC COCKTAIL αναδεικνύει το καλύτερο cocktail χωρίς αλκοόλ όπου η αξιολόγηση εστιάζει στην θρεπτική αξία και την εμφάνιση του ποτού.

Τις ικανότητες, δεξιότητες, γνώσεις παρασκευής και παρουσίασης κοκτέιλ και τεχνικής κατάρτισης των διαγωνιζομένων θα κρίνει, σύμφωνα με τους κανόνες της ΙΒΑ, εξειδικευμένη κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από το Δ.Σ της Ένωσης καθώς και έμπειρους ξένους γευσιγνώστες, sommelier, δημοσιογράφους γαστρονομίας, managers και επαγγελματίες Bartenders.

Το Πρωτάθλημα πλαισιώνεται από Workshops με θέματα για την τέχνη του μπαρ και την γνώση των ποτών. Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αναλύσουν θέματα του κλάδου ενώ θα παρουσιάσουν τις νέες τάσεις στις αναμείξεις ανά τον κόσμο.

Την εκδήλωση παρακολουθούν κάθε χρόνο ανελλιπώς επαγγελματίες και στελέχη του τουριστικού κλάδου ενώ θα παραστούν στην εκδήλωση επίσης, ο Πρόεδρος της International Bartenders Association (ΙΒΑ) κ.Derrick Lee από την Σιγκαπούρη και ο Αντιπρόεδρος κ.Ron Busman από την Ολλανδία, υπεύθυνος Ευρωπαϊκής ηπείρου.

 

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Πληροφορίες

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν το αργότερο μέχρι την 27/01/2011 στο fax: 2397021749, ή στο email: info@hba-net.gr τηλ. 6936748458. την  Αίτηση συμμετοχής στο συνημμένο έντυπο με τα στοιχεία του/της διαγωνιζόμενου/ης και την πρωτότυπη signature συνταγή του/της. Σχετικές φόρμες συμμετοχής είναι αναρτημένες στον ιστοχώρο της ΕΜΕ www.hba-net.gr Όλες οι συνταγές των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν από την Οργανωτική Επιτροπή της ΕΜΕ με βάση τη σύνθεσή τους πριν τον διαγωνισμό. Οι συνταγές που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της παρούσας προκήρυξης θα ακυρώνονται αυτομάτως από την διαδικασία. Οι τελικοί συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν στον ιστοχώρο και στο Facebook group της ΕΜΕ.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με:

  • Τους διαγωνισμούς Classic  και Non Alcoholic cocktail επικοινωνήστε με τον κ.Κόλτσιο Ιωάννη koltsios@hotmail.com τηλ. 6976491210 ή τον κ.Γεωργίου Μενέλαο, τηλ. 6972247984
  • Τον διαγωνισμό Flairtending επικοινωνήστε με τον κ.Kαραουλάνη Αχιλλέα, στο τηλ. 6977 276 011, email: ak@bartenders.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ COCKTAIL 2011

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

12:00-19:00            Workshop – bartending sessions. Σεμινάρια από εξειδικευμένους ομιλητές (αιθ.2)

 

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

11:00              Συγκέντρωση διαγωνιζομένων, Ενημέρωση

12:00              Σεμινάριο –Workshop reserve brands Diageo:  Vodka tasting

13:00              Προκριματικοί κατηγοριών Cocktail Classic & Flairtending (αιθ.2)

19:15              The Finest… Cocktails (Marco Canova)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

12:00              Cocktail decorations: (Joseph Trotta)

13:00              Σεμινάριο –Workshop reserve brands Diageo:  Pampero Rum secrets

14:00              Τελικοί κατηγοριών Cocktail Classic Long Drink & Flairtending (αιθ.2)

20:00             Winners party (αιθ.2)

 

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

12:00              Διαγωνισμός Non Alcoholic Cocktail 2011 (αιθ.2)

Πρόσβαση

Το METROPOLITAN EXPO βρίσκεται στο τέλος της Αττικής Οδού προς Αεροδρόμιο, μόλις 2 km μετά από όλους τους χώρους του Αεροδρομίου.

 

Προσκλήσεις-Κάρτες εισόδου διατίθενται δωρεάν στο www.mackbrookshellas.gr

 

Πηγή:

http://www.hba-net.gr/

 

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: