Κλείνουν δυο ξενοδοχεία στην Αθήνα της Grecotel

24 01 2011

Σοβαρό πλήγμα για το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας αποτελεί η ανακοίνωση της Grecotel, για την παύση λειτουργίας δυο ξενοδοχείων του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη στο κέντρο της πρωτεύουσας, την Ομόνοια. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία «Ακροπόλ» και «Classical Fashion» συνολικής δυναμικότητας 500 κλινών, τα οποία βάζουν «λουκέτο» μετά το «Εσπέρια» και το «Κάνιγγος 21».

Την ίδια στιγμή πηγές του ξενοδοχειακού κλάδου κάνουν λόγο και για ένα ακόμη λουκέτο σύντομα στην Αθήνα.

Τα τέσσερα αυτά ξενοδοχεία που ήδη έκλεισαν εμφανίζονται να πληρώνουν το τίμημα της κακής πορείας του ελληνικού τουρισμού, ειδικά στο σκέλος των εσόδων τα τελευταία δυο χρόνια, με τους ξενοδόχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κατάσταση θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Στην περίπτωση της Grecotel, κύριες αιτίες για το κλείσιμο των δύο ξενοδοχείων ήταν τα υψηλά μισθώματα που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων, αλλά και η εγκληματικότητα, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους των δυο ξενοδοχειακών μονάδων, όπως είπε η εντεταλμένη σύμβουλος του Ομίλου, κα Μαρί Δασκαλαντωνάκη, «απορροφήθηκαν» σε άλλες μονάδες. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα την έναρξη της λειτουργίας δυο νέων ξενοδοχειακών μονάδων 850 κλινών. Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Αστέρας» στην Αλεξανδρούπολη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, συνολικής επένδυσης 19 εκατ. ευρώ και το ξενοδοχείο «ΜΕΛΙ», που βρίσκεται στο νομό Ηρακλείου, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλλίων.

Πηγή:

http://www.traveldailynews.gr/

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: